zaterdag 26 september 2009

Homburg 3 slacht Promotie

Mark Brussen

Het seizoen is voor Homburg 3 goed begonnen. Vooraf leek het een zware wedstrijd te worden tegen het vorig jaar gedegradeerde Promotie uit Zoetermeer. Maar niets bleek minder waar. Het werd een afstraffing voor het net gedegradeerde Promotie. Toen we na 5 uur spelen de balans op konden maken, stond er 6,5-1,5 op het scorebord.

Deze monsterscore was niet in de laatste plaats te danken aan onze jeugdtalenten op de laatste drie borden: Nico, Robert en Thomas. Thomas was als eerste klaar. In de opening maakte de tegenstander een fout en toen was het snel gedaan. Een mooi debuut, hopelijk gaat het de rest van het jaar net zo goed.

Niet veel later was Gonzalo klaar. De heldere analyse was “Ik had niet meer genoeg stukken om verder te spelen”. Remise dus. Een prima resultaat op het tweede bord.

Daarna volgden er snel twee punten. René speelde zoals we van hem gewend zijn. Dit keer werden er twee boeren geofferd voor zeeën aan ruimte en een grote ontwikkelingsvoorsprong. Tegenstander Van Zetten dacht dit op te lossen door met zijn koning aan de wandel te gaan, maar deze werd op brute wijze net zo lang opgejaagd tot het niet meer te redden was. Een zeer vermakelijke partij.

Nikolai was de volgende. Zo lomp als René speelt, zo ‘degelijk’ speelt Nikolai. De stukken lijken niet van de beginpositie af te komen tot de tegenstander iets te ver gaat en ineens opgerold wordt.

Nico was de volgende. In de opening beging hij een blunder. De tegenstander kon een kwaliteit winnen. Gelukkig was hij iets te inhalig en zette zijn dame vast in de hoek om een volle toren te winnen. De dame kon er echter pas vele zetten later uit na het inleveren van een paar stukken en eigenlijk ook de rest van de stelling. Op de ene blunder na was het een zeer goede partij voor onze tweede debutant.

Mark had aanvankelijk een lastige partij. Ergens ging er een pion verloren, maar met een trucje werd een pion teruggewonnen. Deze pion was echter iets belangrijker: de hele stelling viel uit elkaar. Na een paar zetten vegen kon er opgegeven worden.

Harrie speelde op het eerste bord een goede partij. Ergens werd een pion gewonnen en hij leek het rustig uit te melken. Tot de tegenstander ineens buiten kwam “Ik claim remise”. Euhm…. Waar haal je dat vandaan? Blijkbaar was het drie keer dezelfde stelling. In ieder geval ook volgens de wedstrijdleider. We zijn zelf nog niet helemaal overtuigd, maar lekker boeiend als je met 5,5 – 0,5 voor staat.

Dan ons laatste jeugdtalent, Robert. Na een paar lastige seizoenen, maar wat wil je als je zo jong bent, lijkt het talent nu echt boven te komen. Vandaag was dit echter nog niet genoeg voor de winst. Maar dat verwachtten sommige teamleden ook niet van hem, “Dit eindspel kan zelfs Robert niet meer verliezen”.

Dit brengt ons op de mooie eindstand van 6,5 – 1,5. En dan te bedenken dat het nog meer had kunnen zijn. We hebben er zin in voor de rest van het seizoen.

Homburg Apeldoorn 3 1954 - Promotie 2064 6½ - 1½
1.Harrie de Bie 2105 - Bernard Bannink 2248 ½ - ½
2.Gonzalo Tangarife 2045 - Jan van den Bergh 2013 ½ - ½
3.Nikolai Kabanof 2075 - Erik Hennink 2041 1 - 0
4.René Nijland 1936 - Maarten v Zetten 1985 1 - 0
5.Mark Brussen 1967 - Ben Ahlers 2124 1 - 0
6.Nico Zwirs 1892 - Henk Noordhoek 2047 1 - 0
7.Robert Verkruissen 1946 - Joost Mostert 2026 ½ - ½
8.Thomas Beerdsen 1667 - Sjaak Sibbing 2027 1 - 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten