zondag 26 september 2010

Wisselvallige wedstrijd

Henk Vinkes

In de eerste ronde speelde het tweede team een wisselvallige wedstrijd. Al snel kwam het team op voorsprong omdat Thomas Beerdsen een enorme linkse directe uitdeelde aan FM Van Doeland. Het duurde maar elf zetten!

Toch kwam uit de andere hoek een rechtse directe terug omdat Freddie van der Elburg blunderde. Dat duurde net vier zetten langer dan da vorige partij. Het is dan maar beter om Freddie even uit te laten razen.

Maarten onderschatte het stukoffer van zijn tegenstander en bracht zichzelf steeds meer in de problemen, wat niet nodig was geweest.

Erik Smit en Marcel Boel konden geen potten breken, en totaal geen doorbraak forceren in de vestingen van hun tegenstanders.

Mark speelde een degelijke partij maar net voor de tijdcontrole liet hij zich de kwaliteitskaas van het brood eten. Hij verloor een stuk tegen een paar nutteloze pionnen en later ook de partij.

Martin maakte de schade weer dragelijker door een goede partij om te zetten in winst.

Toen moest Nico Zwirs de wedstrijd redden en bijna slaagde hij daar in. In tijdnood had hij Chessbase engines totaal op hol laten slaan, omdat om de twee zetten het voordeel wisselde van speler. Toen het tijd was om de winst binnen te halen, miste hij net een trucje van zijn tegenstander. Toch haalde hij er netjes een remise uit. Jammer, maar zijn tijd komt nog wel.

Dus verloren we met 3½-4½. We hebben nog acht wedstrijden om dat recht te zetten.

Pgn met alle partijen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten