zondag 21 november 2010

Grote overwinning op SO Rotterdam

Armen Hachijan

Op zaterdag 20 november was alweer de derde ronde van de KSNB-competitie. Homburg Apeldoorn had de eerste wedstrijd met 6,5-4,5 verloren en de tweede met 5,5-4,5 cijfers gewonnen, wat resulteerde in 2 matchpunten. De tegenstander dit keer was SO Rotterdam, dat vierde stond.
Op bord 1 speelde Roeland Pruijssers met zwart tegen Luc Winants. Roeland kwam de opening zonder problemen door en in een gelijke stelling maakte hij een fout, waardoor hij verloor.
Alexander Kabatianski speelde met wit tegen Martin Martens. In de Pirc-opening werd de vrede snel getekend na 21 zetten.
Op bord 3 speelde Ilja Zaragatski tegen Maarten Solleveld. Na de hele partij niet zo goed gestaan te hebben knokte hij zich terug tot een gelijk eindspel, waarna zijn tegenstander ineens zijn stuk liet insluiten en Ilja er met de winst vandoor ging.
Sebastian Siebrecht speelde een degelijke partij op bord 4 tegen Frans Cuijpers. Met wit stond hij de hele tijd ietsje beter en toen zijn tegenstander een blunder had gemaakt, strafte hij het meteen af: 1-0.
Stefan speelde een sterke partij tegen Jan-Willem van de Griendt. Na de opening werd zijn stelling steeds beter en na 40 zetten vond zijn tegenstander het wel genoeg.
Op bord 6 speelde Merijn van Delft met wit een interessante partij tegen Pascal Vandevoort. Zwart had een heel klein voordeel gedurende de partij, maar wist dat niet groter te maken waardoor de partij door herhaling van zetten remise werd.
Arthur van de Oudeweetering speelde tegen Samir Akrawi op bord 7. Na de opening stond hij niet erg goed, maar nadat zijn tegenstander een tactische combinatie gemist had, kon Arthur het punt bijschrijven.
Op bord 8 speelde Tom Meurs een prachtige aanvalspartij met wit in de Najdorf tegen Rogier van Arkel. Hij gaf zijn tegenstander geen schijn van kans en besliste de partij op zet 30.
Armen Hachijan speelde op bord 9 tegen Michiel Besseling met zwart. Armen dacht dat hij na de opening niet erg goed stond, maar de computer denkt daar wel anders over. Na enkele sterke breekzetten in het centrum stond hij iets beter, en nadat zijn tegenstander op zet 39 een blunder maakte met nog maar 1 minuut op de klok, kon ook hij het punt bijschrijven.
Op bord 10 speelde Sjef Rijnaarts een creatieve partij met wit tegen Bonno Pel. De partij was lang in evenwicht, maar na enkele onnauwkeurige zetten van zwart lukte het Sjef om te winnen. Al met al is het uiteindelijk een hele grote overwinning geworden van maar liefst 8-2. Na drie ronden staat Homburg derde, met meer bordpunten dan nummer 2 Voerendaal. De volgende ronde staat Caïssa op het programma, waar we onze derde plaats kunnen verstevigen of eventueel kunnen stijgen naar de tweede plaats.

't Andere verslag
Detailuitslagen ronde 3
Pgn met alle partijen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten