zondag 13 december 2009

Vamos naar de top!

Harrie de Bie

De wedstrijd bij het altijd gezellige Meppel begon met een traktatie van Nico voor zijn 15e verjaardag. Nico, nogmaals proficiat!

Even rap de borden af, ik heb niet alle namen van de tegenstanders:
  1. René (w), gekleed in smaakvol streepjespak, wilde graag tegen Yge Visser spelen, maar Meppel had Yge aan bord 3 geplaatst. René kreeg desalniettemin een prettig ogende stelling en probeerde er met donder en geweld doorheen te gaan. In mijn optiek om zo snel mogelijk richting bar te gaan en dan maar "analyseren". Zwart ving een en ander rustig op en even voor zeven uur gaf René op.
  2. Alweer de vierde overwinning voor Nikolai, die op zijn bekende onnavolgbare manier zijn tegenstander volledig tureluurs zat te spelen. Een van de pijlers van het 3e!
  3. Ikzelf had een jaar of twintig geleden al eens tegen Yge gespeeld. Dat was een Franse Tarrasch met Le7 en g5 waar ik, natuurlijk, geen antwoord op had. Ook nu werd mijn toch al brakke stelling met g5 volledig ontwricht en ook nu bleef ik het antwoord schuldig. Twintig jaar verder en NIETS geleerd, triest.
  4. Gonzalo speelde een knappe remise tegen de sterke Richard Berendsen. Ik ben benieuwd of iemand erin slaagt onze oerdegelijke Colombiaanse Nederlander omver te duwen. Vamos!
  5. Zie bord 2. De helden van het 3e zijn Mark en Nikolai, beiden 4 uit 4. Mark doodde de draak van Fokke Jonkman middels een loper op h6 en wat artillerie op de d-lijn. Wederom een klasse-prestatie.
  6. De jarige Nico kreeg een prettig ogende Najdorf, maar een onnauwkeurigheidje bedierf zijn verjaardag enigszins. Nog even de ruwe puntjes wat aanscherpen en HA1 heeft met Nico en Thomas twee superspelers. Als ze nu maar niet te veel naar Merijn en Stefan luisteren, komt het vanzelf goed.
  7. Johan wilde absoluut niet verliezen en kreeg een harmonica op het bord waar inderdaad geen doorkomen meer aan was. Remise dus.
  8. Robert leek goed te staan en offerde een kwal voor een niet-bestaande mataanval. Zijn tegenstander offerde een kwal terug voor een wel bestaande mataanval en gaf toen in gierende tijdnood een toren weg. Robert schaamde zich voor het gebeuren, maar het was wel een heel belangrijke overwinning voor ons.
Fusio conclusio: 4-4 net als de vorige uitwedstrijd. Als we alle thuiswedstrijden winnen en uit 4-4 blijven spelen, kunnen we een eind komen. De stemming zat er bij ons en ook bij Meppel goed in en toen we na de nodige "vaasjes" vertrokken, wilde Robert, ondanks hevige protesten, per se door de rosse buurt van Meppel om daarna op de kerstmarkt verzeild te raken. Uiteindelijk vonden we de auto weer terug en heeft Nikolai (Nik bedankt voor het rijden) ons weer veilig in Apeldorp afgeleverd. Wordt vervolgd op 9 januari, alvast prettige feestdagen!
   MSV                2090 - Homburg Apeldoorn 3 2001 4 - 4
1. Roel Donker 2140 - René Nijland 1950 1 - 0
2. Bart Davids 2001 - Nikolai Kabanof 2111 0 - 1
3. Yge Visser 2461 - Harrie de Bie 2110 1 - 0
4. Richard Berendsen 2217 - Gonzalo Tangarife 2044 ½ - ½
5. Fokke Jonkman 1931 - Mark Brussen 1985 0 - 1
6. Alwin Pauptit 2004 - Nico Zwirs 2034 1 - 0
7. Rienk van den Berg 2010 - Johan Engelen 1896 ½ - ½
8. Gerhard Pauptit 1957 - Robert Verkruissen 1875 0 - 1

't Andere verslag:
Eerste team niet verder dan gelijkspel ("Adelweyn")


Geen opmerkingen:

Een reactie posten