maandag 20 december 2010

Bekerteam ronde verder

Armen Hachijan

Op donderdag 16 december stond de bekerwedstrijd tegen Wageningen op het programma. Homburg Apeldoorn bestond uit Roeland Pruijssers, Stefan Kuipers, Armen Hachijan en Nico Zwirs.
Op bord 1 speelde Roeland met zwart tegen Sander van Eijk. In een Koningsgambiet waar de dames al na tien zetten werden geruild, hield Roeland een klein voordeeltje vast. Hij wist dat echter niet te verzilveren en moest uiteindelijk nog een lastig eindspel verdedigen tot remise.
Stefan Kuipers speelde tegen Erwin Oorebeek op bord 2. Gedurende de hele partij stond hij beter en won.
Op bord 3 speelde Armen met zwart tegen Fred Jonker. Na gelijkspel behaald te hebben na de opening, kwam hij steeds beter te staan, maar wist zijn voordeel niet te verzilveren, waardoor hij zelfs nog verloor.
Nico Zwirs speelde met wit tegen Kees Stap. Nico kwam met een klein voordeel uit de opening. Hij begon daarna iets te riskant te spelen, waardoor zijn tegenstander kansen kreeg. Uiteindelijk werd er een eindspel bereikt waarin Nico net het verkeerde plan koos en dus moest berusten in remise.
De eindstand werd dus 2-2, wat snelschaken betekende. Omdat wij een punt mochten noteren op de hoogste twee borden was een 2-2 gelijkspel genoeg om door te gaan. We wonnen echter met 2,5-1,5, en dat was meer dan genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Bij het snelschaken verloor Roeland, speelde ik remise, terwijl Stefan en Nico hun partij wonnen.

Partijen in pgn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten