zondag 12 december 2010

Verplichte overwinning

Henk Vinkes

Even een kort verslag, volgende week meer. Dan ook meer uitleg over de mok chocolade met slagroom waar een luchtje aan leek te zitten.

Aan het eerste bord speelde Erik Smit een zeer goede partij, die hij veel sneller had kunnen beslissen dan nu het geval was. Maar door durf en bluf wist hij de winst toch naar zich toe te halen.

Aan het tweede bord leek Marcel ten onder te gaan mede omdat hij een kwaliteit achterstond. Maar door twee zeer vervelende paarden wist hij te ontsnappen met eeuwig schaak.

Nico aan het derde wilde ijzer met handen breken, maar zijn tegenstander gaf eigenlijk geen krimp, bleek hart wie Kruppstahl. En toen overspeelde Nico zijn hand, en vergat dat zijn koning de dame verdedigde, en dat is een vervelende volgorde als deze elkaar in de weg staan. Aldus een nederlaag voor Nico.

Bij Maarten daarentegen waren we bang dat het niet goed zou gaan omdat hij behoorlijk goed uit de opening was gekomen. Of de partij zou snel afgelopen zijn of we zouden moeten wachten tot 6 uur… Alleen het eerste feit kwam uit en in het voordeel van Maarten. Hij baalde ervan dat Sjors Broersen een zet te vroeg opgaf, want hij had zijn dame willen offeren. Wat een spelbreker, maar wel een overwinning.

Mark gaf of offerde op de tweede zet al een pion weg omdat hij ondanks de koude periode in Nederland geen zin had in een Scandinavische opening. Hij heeft het geweten want hij liep de hele middag met sneeuwmuts diep over gezicht getrokken achter de feiten aan. Hij kwam er totaal niet meer aan te pas. De volgende keer gooien we hem wakker met sneeuwballen, en dwingen we hem Scandinavisch te spelen!

Thomas was weer eens vroeg klaar, en dat lag aan de tegenstander. Als die zich zo graag naar het slachtblok wil laten brengen, zal Thomas daar niet om malen. Tja, een simpele blunder zorgde ervoor dat Thomas nog voor 2 uur een chocolade met…, oh nee, die slagroom, wat is daar toch mee??

Freddie ging vandaag winnen, daar was geen twijfel over mogelijk. Uitgerust na een paar dagen relaxen en dan gelijk zijn plicht doen: winnen! Maar ja, het werd hem ook niet moeilijk gemaakt. Arjen Buikstra was te overmoedig om een stuk voor twee pionnen te ruilen en er niets voor terug te krijgen. Freddie deed gewoon normale zetten en liet zijn tegenstander het denken doen, uiteindelijk kostte hem dat teveel tijd. Winst voor Freddie.

Martin had ruim de tijd om schoonfamilie tijdens de partij te verwelkomen, een slagroomtest voor TROS Radar te doen en ook nog even tussendoor wat te schaken. Het moet een heerlijke middag geweest zijn voor hem, en dan op het eind als kers op de slagroom een paard offeren. Heerlijk…

Een verplichte overwinning en een die zeer vlot tot stand kwam.

Partijen in pgn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten