zondag 10 januari 2010

Nederlaag tegen Voorschoten

Mark Brussen

Homburg 3 heeft zaterdag verloren van Voorschoten. Met het eerste verlies van het seizoen, staan we weer met beide benen op de grond. Promotie zal er niet meer inzitten. In de dagen voor de wedstrijd was het nog even onduidelijk of alles wel door zou kunnen gaan. De KNSB kwam met een mail dat het door het slechte weer wellicht niet mogelijk was om de wedstrijden door te laten gaan. Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee en kon er gewoon gespeeld worden. Wel werd besloten om de wedstrijden met een uur in te korten.

Harrie speelde aan het eerste bord een goede partij. Zijn tegenstander keek in tijdnood tegen een verloren stelling aan en probeerde nog één truc. Maar dat leek geen probleem, want er was maar één zet die Harrie niet mocht doen. Laat dat nou net zijn volgende zet zijn… Enkele zetten later werd hij mat gezet.

Nikolai noteerde op bord twee zijn eerste verliespartij van het seizoen. Door een onnauwkeurigheid na de opening kwam hij een kwaliteit achter. Daar bleef het niet bij, even later kon hij opgeven.

Aan bord drie verloor ook Mark. Na een rustige opening werd hij langzaam weggeschoven. Een laatste wanhoopsoffensief had niet het gewenste resultaat.

Nico speelde aanvankelijk een rustige partij. Alles werd dichtgeschoven en remise leek onvermijdelijk. Vanuit het niets verloor Nico echter een pion en moest zijn dame offeren voor een paard en een toren. Het eindspel werd vervolgens soepel uitgeschoven, dus ook een nul voor Nico.

Robert speelde op bord 5 een typische Robert-partij. Goed uit de opening komen, beter staan, het vervolgens verkloten en uiteindelijk op remise uitkomen.

René leek goed uit de opening te zijn gekomen. Iets meer ruimte, prettige aanvalskansen. Tegenstander Wouter Noordkamp wist alle aanvallen te weerleggen. In zijn pogingen er toch doorheen te komen ging René in tijdnood iets te ver, waardoor hij uiteindelijk verloor.

Thomas speelde weer een goede partij en won vrij eenvoudig. Hij speelt alsof hij al jaren in het derde speelt. Met 3,5 punt uit 4 partijen is hij de enige die nog niet verloren heeft.

Johan speelde op bord 8 een goede partij. Na een moeilijke seizoensstart heeft hij zijn draai gevonden. Soepel schoof hij zijn tegenstander aan de kant.

Tel de acht borden bij elkaar op en er blijft een 2,5-5,5 nederlaag over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten