zondag 29 maart 2009

Niet iedereen heeft geluk aan zijn zijde

Johan Engelen

Duburg – Engelen: 0 – 1

Jeugdspelers zijn altijd lastig. Hij kende het Scandinavisch erg goed en toonde een lek in mijn repertoire aan. Het leek een walk-over te worden, maar met actief spel kreeg Johan een dame voor een toren, paard en pion. Direct daarna volgde de blunder die een paard kostte. Direct daarna werd opgegeven. Johan had een keer het geluk aan zijn zijde.

Biesterbos – Nijland: 1 – 0

Deze partij leek erg op ‘koffiehuisschaak’ volgens Robert. René offerde er vrolijk op los. Eerst twee pionnen in de opening, daarna nog een dame voor twee stukken. Uiteindelijk werd het een kwaliteit plus drie pionnen minder, maar nog steeds kansloos.

Pihlajamaa – Postma: 1 – 0

Remco speelde anders dan anders, veel actiever, en kreeg een mooie stelling. Na een pionoffer werd de stelling geopend en kon de aanval aanvangen. Daarna was het snel uit.

L. Snuverink – Kabanof: 1 – 0

Nikolai speelde behoorlijk actief en kreeg na een mooie actie een leuke stelling. Na de tijdnoodfase (waarbij vooral Snuverink in tijdnood zat) bleef er een gelijke stelling over. Nikolai probeerde van alles om voordeel te bereiken, maar uiteindelijk moest hij dameruil toestaan en stond hij ineens slechter. Daarna was het snel uit.

Verkruissen – Jacobs: 0 – 1

Actief onconventioneel spel van zwart leverde een interessante partij. Robert speelde degelijk en kreeg diverse mogelijkheden voor een koningsaanval, maar deed dit uiteindelijk niet. Na een onnauwkeurigheid verloor hij een kwaliteit en werd vervolgens langzaam van het bord gedrukt.

Van de Oudeweetering – Tempelman: ½ – ½

Kristianne pleegde een pionoffer in het Slavisch, maar kreeg hier te weinig voor terug. Later kwam ze een kwaliteit achter. Een toren plus vier pionnen tegen een loper plus vier pionnen werd vervolgens door wit soepel naar remise geschoven.

Brussen – M. Smuverink: ½ – ½

Gevaarlijk spel leverde Mark 2 pionnen op, maar dat ging ten koste van twee verbonden vrijpionnen op zijn koningsvleugel. Die pionnen verdwenen weer, maar de dreiging bleef. Snuverink moest nog vijftien zetten doen in ca. twee minuten, waardoor hij een torenoffer met mat over het hoofd zag. Daarna werd afgewikkeld naar een potremise eindspel.

Tangarife – De Jong: ½ – ½

Bloedeloos gelijkopgaand, remise dus.
   Dr. Max Euwe 2       1978 - Homburg Apeldoorn 3  1980 5 - 3
1. Jasper de Jong 2007 - Gonzalo T. Ramirez 2047 ½ - ½
2. Laurens Snuverink 1881 - Nikolai Kabanof 2085 1 - 0
3. Dinant Postma 2022 - Remco Pihlajamaa 1985 0 - 1
4. Raoul vd O'weetering 2065 - Kristianne Tempelman 1972 1 - 0
5. Michiel Snuverink 2102 - Mark Brussen 1975 ½ - ½
6. Robbert Biesterbos 1966 - René Nijland 1918 1 - 0
7. Pascal Jacobs 1942 - Robert Verkruissen 1940 1 - 0
8. Jamie Duburg 1842 - Johan Engelen 1920 0 - 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten